Det er slut: Nissan har solgt den sidste GT-R


Du kommer ikke til at se en ny Nissan GT-R på de danske veje. Emissionskrav fra EU har kvalt bilens håndbyggede V6-motor.

Den nuværende Nissan R35 GT-R blev lanceret helt tilbage i 2007. Men selv efter 15 år efter betragtes bilen stadig som en af de mest afgørende superbiler i produktion. Og netop det sidste er vigtigt at lægge mærke til. For meget tyder på, at R35 ikke er i produktion meget længere.

En efterfølger både er  og er måske ikke på trapperne. Men sikkert er det, at Nissan er begyndt at trække den nuværende model fra visse markeder. Først skete det i Australien, hvor ‘Godzilla’ sidste år faldt for emissionskrav. Og nu sker det samme rundt om i Europa.

Ifølge hollandske Autoblog.nl kan GT-R ikke længere købes fra ny i en række europæiske lande. Mens bilen lige nu stadig kan købes i Tyskland og Belgien, har den hollandske, italienske og spanske allerede lukket ordrebogen. Det samme har flere andre lande. I Danmark markedsføres bilen slet ikke. Det tætteste, vi kommer modellen, er en GT-R-forhandler i Gøteborg, Sverige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Mediet har da også fået bekræftet fra Nissan, at Godzilla forlader det europæiske marked, i hvert fald for nu, på grund af de stadigt strengere emissionskrav her på kontinentet. Den mest potente GT-R lige nu er Nismo-udgaven som har 608 hestekræfter.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk