Det er slut: Lamborghini har bygget den sidste Aventador

11 år på samlebåndet og 11.465 biler blev det til – i sidste uge byggede Lamborghini deres sidste Aventador nogensinde.


Det er slut. Altså som i helt slut for Lamborghinis topmodel Aventador. Efter 11 år og 11.465 biler er den sidste bil – en 780-4 Ultimae Roadster i en speciel blå farve fra fabrikkens Ad Personam-program – sendt afsted mod en kunde Schweiz.

Dermed kan Lamborghini lukket et V12-kapitel, som begyndte i 2011, da mærket viste Murcielagosens afløser frem for første gang. Det var på Geneve Motor Show. Fans af Aventadoren kan dog godt tørre øjnene. I hvert fald lidt.

V12’eren overlever
For slut med den majestætiske 6,5-liters V12-motor er det ikke. Når Lamborghini efter planen præsenterer efterfølgeren i 2024, får motoren hybridhjælp. Så er EU og resten af verdens lovgivere nemlig glade. Også for 12 cylindre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Direktøren for det hele i Sant’Agata er da også fuld af lovprisninger, når det kommer til Aventadoren.

– Med Aventador sprang vi to generationer. Både hvad angår teknologi og design. Bilens kombination af performance og innovation teknologi er ganske enkelt enestående, siger han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Skibskatastrofe kom i ‘vejen’
Med Aventador oplevede Lamborghini intet mindre end et boom i salget af V12-modeller. Faktisk har ingen anden V12-drevet Lamborghini solgt så godt som Aventador. Og det hele begyndte i februar 2011 med 700 hestekræfter og firehjulstræk.

Siden fulgte et hav af specialmodeller som kulminerede med Ultimae-modellen. Lamborghinis sidste gadebil med sugemotor. Egentlig skulle Aventador være kørt af samlebåndet sidste år. Men så sank fragtskibet Felicity Ace på sin vej fra Tyskland til USA.

Ombord var 4.000 biler. Heriblandt nogle af de sidste Aventador-modeller. Og så måtte Lamborghini forlænge samlebåndets levetid. Men i sidste uge blev fabrikken altså færdig.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af den sidste Aventador

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk