Det er slut: Historisk dansk rally kørt for sidste gang

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Der bliver ikke noget rally i Fårvang. Hverken i år eller fremover. Folkene bag det traditionsrige rally har måttet opgive at køre videre, lyder det.

Den seneste vinder af Rallyshow i Fårvang blev fundet i 2019. Og det bliver også den sidste. Det ligger fast, efter at Kjellerup og Omegns Motorklub har måttet lægge løbet i graven. Det oplyser Rallyshow på Facebook.

– Det er desværre ikke muligt for os at gennemføre det årlige Rallyshow, siger Freddy Pedersen fra Kjellerup og Omegns Motorklub.

Klubben henviser til, at det nu ikke længere er muligt at bruge arealet omkring Tvilum-fabrikken, som man ellers har kørt rally på de seneste mange år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Virksomheden eksporterer til mange lande, herunder USA, og man har fået en amerikansk såkaldt CTPAT-certificering, som betyder, at man ikke kan tillade uautoriseret personale på sit område, lyder det videre i meddelelsen på Facebook.

Dermed er 40 års rallyhistorie i Fårvang slut. Mange tusinde rallyinteresserede lagde hvert år vejen forbi, når der var rally i Fårevang. Og det, skriver Rallyshow, gjorde også, at man gennem tiden har kunnet tiltrække nogle af de største navne inden for sporten. Både danske som internationale.

Freddy Pedersen beklager især, at rallyets farvel nu også får betydning for lokalforeninger i området.

– De frivillige i de to foreninger har ydet en stor indsats, når vi har afviklet Rallyshow, og Fårvang Borgerforening og Horn-Fårvang Idrætsforening er blevet belønnet ved at tjene en god skilling til klubkassen. I fremtiden får de to foreninger desværre færre midler til deres frivillige arbejde i lokalområdet, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Flere billeder: presse-fotos.dk

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk