Det er blevet billigere at være bilejer i Danmark


Det kunne lyde som en løgn, men ifølge tal fra FDM er det faktisk blevet billigere at være bilejer herhjemme. Især en biltype er billigere end andre.

Samlet set vil det være en smule billigere at eje en bil i 2021, der er nemlig udsigt til, at de danske bilejere sparer 1.200 kr. på den konto i forhold til sidste år.

Det oplyser FDM i en pressemeddelse.


Lavere renter på billån og generelt lavere brændstofpriser er hovedårsagerne. Desuden gælder de nye afgiftsstigninger, som er en del af regeringsaftale om nye bilafgifter, først fra 2022.

Ejer man en dieselbil, vil man dog allerede i år blive pålagt en ekstraafgift. Regnestykket betyder, at køber man en ny benzinbil til 200.000 kr., beholder den i 5 år eller 100.000 kilometer, vil det koste 3,57 kr. pr. kilometer at holde den kørende. Det viser FDM’s beregning.

– Bilen er en af de helt store poster i mange danskeres økonomi. Derfor er årets bilbudget godt nyt for bilejerne, siger Ilyas Dogru, forbrugerøkonom i FDM.

Elbilen er biligst.
Ifølge FDM’s beregninger er det billigste bilkøb, man kan gøre sig, drevet udelukkende af strøm. Elbilen er nemlig billigere end en tilsværende benzinbil. Også selvom om kilometerprisen i en elbil er steget med fem øre i forhold til sidste år.

En elbil til 300.000 kroner vil eksempelvis koste 3,63 kroner pr. kilometer at holde kørende over fem år og en distance på 100.000 kilometer. Det er 80 øre billigere end en tilsvarende benzinbil med manuelt gear.

Vælger man automatgear til benzinbilen, er forskellen enndu større. Og det i elbilens favør, mener FDM.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk