Derfor skal denne Toyota kun laves i 500 eksemplarer


Det er en Toyota Yaris, ja! Men en Yaris der ikke er, som den slags er flest.

Toyota har taget en ny udgave af den nuværende Yaris med til Tokyo Auto Salon. De kalder den Yaris GRMN (Gazoo Racing Masters Of Nürburgring). Og den komme til at koste lidt. 7,3 millioner japanske yen svarende til 417.000 danske kroner. For nu at være helt præcis.

Og nej, det er ikke prisen i Danmark. Det er den rene metalpris. Altså renset for afgifter, told og moms og hvad vi ellers har.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For at overbevise 500 kunder, om at det er værd at smide så mange penge efter en Yaris, har Toyota gjort GRMN Yaris mere dynamisk i undervognen. Kort sagt – den har fået sig en opstrammer.

Men det har motoren sjovt nok ikke. Ligesom GR Yaris bruger GRMN Yaris nemlig en 1,6-liters trecylindrede benzinmotor. I JDM-spec har den 272 hestekræfter.

Til gengæld har Toyota gjort noget ved vægten. Ved at bruge kulfiber i tagkonstruktionen og til den bagerste spoiler har Toyota skåret 20 kilo af totalvægten. Bilen er også gjort 125 millimeter lavere, og så er gearingen i den sekstrins manuelle kasse gjort kortere.

Køberene kan vælge udstyrspakken kaldet Circuit. Det tilføjer justerbare Bilstein støddæmpere, forstørrer bremserne og hjulene (til 18″), Recaro-skålsæder og kulfiberkølerhjelm.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af den nye Yaris GRMN

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk