Derfor skal denne E30’er koste 400.000… pund


Hvor dyr kan en gammel BMW med M-skilt blive? Svar: meeeget dyr!

Vi ved alle, at det kan være dyrt at restaurere og bygge om på klassiske biler, især lige nu hvor de rigtigt eftertragtede biler måske aldrig har været mere eftertragtet.

Men hvis du skal være helt ærlig, vil du så være villig til at smide en næsten halv million – altså pund – efter en gammel BMW E30? Altså hvad der svarer til 4,3 millioner danske kroner…

Det er, hvad tuneren Redux, som står bag ombygningen, tager for lige denne E30’er. Altså hvis vi regner alle omkostninger sammen. Først skal de have haft i en donorbil, sådan en – i fin stand – koster et sted mellem 70.000 og 90.000 pund, og selve ombygningen?

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Ja, den løber op i 330.000 pund. Plus det løse. Men så har Redux også sørget for, at slagvolumen øges fra 2,3 til 2,5 liter. Ligesom spjældhuse og motorstyringen er anderledes.

Det får du for pengene
Sammenlagt betyder det 101 hestekræfter mere end den almindelige E30 M3 har. Det virker måske ikke som voldsomt meget prisen taget i betragtning. Men så husk at den først M3’er selv med sine brede skærme blot vejer 1.000 kilo.

Som et resultat voksede effekten fra 203 PS (200 hk / 150 kW) til 304 PS (300 hk / 224 kW). Det virker måske ikke af meget, men for et køretøj, der vejer knapt over et ton

Artiklen fortsætter efter videoen:

Top Gear og Carfection har allerede haft mulighed for at gennemgå projektet i detaljer (du kan se begge videoer lige herunder). De to engelske bil medier er enige – den bil er god, hvis da ikke den er fejlfri.

Faktisk er det eneste, de kan blive enige om at kritisere, prisen.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk