Derfor skal denne BMW koste 2,2 millioner… uden afgift


Den er syv år gammel, alligevel mener ejeren af denne BMW 5-Serie, at bilen skal koste hvad der svarer til 2,2 millioner danske kroner. Altså uden afgift.

BMW’en står nemlig Rusland. Når det så er sagt, må vi hellere få det plads, hvilken 5-Serie der er tale om. Indrømmet, den er ikke helt almindelig.

Lige nu er en sjælden BMW M5 til salg i Moskva, og dens ejer hævder, at der ikke er nogen anden bil magen til i hele Rusland. På trods af at bilen er syv år gammel, og har kørt 37.000 kilometer, mener ejeren koster, at 5-Serie skal koste 25 millioner russiske rubler svarende til 2,2 millioner danske kroner.

Den klart dyreste, brugte BMW i landet, skriver formacar.com.Derfor skal den koste SÅ meget
Grunden? BMW’en er angiveligt én ud af bare 300 eksemplarer af den 30 Jahre Edition, som M5 F10 blev produceret i for at i for at fejre M5’erens 30-års jubilæum. Sælger citerer i øvrigt en lokal BMW-forhandleren. Forhandleren mener nemlig, at der før dette eksemplar kun er solgt én anden “30 Jahre” i Rusland før.

Bilen her har tilmed kun haft en ejer hele livet Om nogen så vil betale for den ‘historik’ er straks en anden sag.

Da 30 Jahre-Bimmeren var ny, var den BMW’s hurtigste gadebil – nogensinde! Det takket være dens 4,4-liters twin-turbo V8 med 40 hestekræfter ekstra hestekræfter – altså 600 hk i alt.

Der står én i Danmark
Derfor går bilen fra 0-100 km/t på bare 3,9 sekunder, og den stopper ikke, før der står 305 km/t på speedometeret. Andre ændringer i forhold til standard-M5’eren inkluderer et aktivt spærredifferentiale, en sænkning på yderligere 10 millimeter og en lakering i farven Frozen Dark – den eneste farve 30 Jahre Edition M5’eren kom i.

Ifølge sælger bliver bilen udelukkende brugt om sommeren, resten af tiden hygger den sig i en opvarmet garage. Men 2,2 millioner danske kroner uden afgift? AV.

Tilbage i 2017 stod der faktisk en 30 Jahre Edition hos en forhandler i Danmark. Dengang var prisen dog ikke offentligt oplyst. Lige nu har en forhandler i Aalborg et andet eksemplar til salg. Bilen, der står i Flensborg, vil forhandleren gerne sælge uden afgift. Men den pris er sjovt nok ikke oplyst.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk