Derfor skal 32 år gammel BMW koste 28.000…. euro!


28.000 euro kan lyde som mange penge. Hvilket det også er. Men faktisk har sælger allerede slået 2.000 euro af prisen.

Denne BMW 324td har kun kørt 7.100 kilometer, siden den trillede af samlebåndet for 32 år siden. Ja, 32! Altså er det blevet til bare 221,8 kilometer om året for den gammel dieselhakker.

Og med den legende-status E30’eren uomtvisteligt har, så skal sådan et eksemplar selvfølgelig koste lidt. Men 30.000 euro eller 225.000 danske kroner var der tilsyneladende ingen som bed på. Derfor har ejeren nu sat prisen ned til 28.000 euro. 208.000 kroner. Spørgsmålet er så, om det får en køber til at melde sig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I annoncen forklarer sælger, at bilen sjældent bliver brugt. Faktisk har den tilbragt størstedelen af livet som garagebil i Polen. Dog er den vedligeholdt ‘regelmæssigt’. Vi går ud fra at det betyder service og måske en vask i ny og næ.

“Musklerne” i en 324td kommer en fra en 2,4-liters sekscylindret rækkemotor med 114 hestekræfter. I sin tid blev den motor af flere uden for BMW’s egne rækker beskrevet som ‘den mest sofistikerede og teknologisk avanceret dieselmotor til dato’. Den samme motor blev også brugt i 5-Serien med modelkoden E34, før den blev udfaset til fordel for en kraftigere 143 hestes motor.

Dufter stadig som ‘en ny bil’
Og når vi er ved det med datoer, så er E30’eren faktisk ret godt udstyret. Årgangen taget i betragtning. Klimaanlæg, elspejle- og ruder var ikke helt almindelig i de tidlige 90’ere. Men den firedørs Bimmer her har det.

Den har faktisk også en original radio. Den fulgte ikke med i købet dengang, den er købt separat. Hvilket lyder helt vanvittigt i dag. Men sådan var det altså meget udbredt dengang. Radioen har dog aldrig været monteret i bilen.

Vi bemærker, at sælger skriver, at bilen stadig står i sin originale lak, og at kabinen ‘stadig dufter af ny bil’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk