Derfor kan du roligt tage børnene med til DHB

Derfor kan du sagtens tage børnene med til DHB

Fotos: Boosted, Morten Alstrup og Mick Friis Images

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Er det forsvarligt at tage sine børn med til et arrangement som DHB? Og er der overhovedet noget, de kan lave? Det får du svar på her.

Det er nu 24 år siden, at fænomenet Danmarks Hurtigste Bil – i daglig tale bare DHB – startede på Flyveplads Vandel ved Billund. Dengang var det bare en flok biler, der gav den gas på landingsbanen uden tribuner eller andet eventgrej. I dag holder DHB til på racerbanen Padborg Park, hvor tusindvis af bilglade mennesker giver den gas en hel weekend.

Men er DHB kun for voksne, eller er det en oplevelse for hele familien? Boosted-redaktionen har været faste gæster til DHB siden starten, og vi kan roligt anbefale dig at slæbe hele familien med. I hvert fald i dagtimerne er DHB stort set som hvilken som helst andet motorsportsarrangement, hvor det er sikkert at færdes med både barnevogne, klapvogne og rollatorer.

Det er naturligvis vigtigt at passe godt på de mindste ører, da høje lyde er en del af motorsporten. Så husk høreværn, der passer til børn, og skal I stå helt tæt på hegnet ved brænderpladsen, så er det en god idé med beskyttelsesbriller, da små dækstumper ikke er sjove at få i øjnene. Du har sikkert et par liggende fra nytårsaften.

Men hvad er der at opleve for børn til DHB? Se herunder for en lynguide:

Derfor kan du sagtens tage børnene med til DHB
God stemning, masser af mad og sjove udstillere er en del af DHB. I den lange udstillergade er der masser af produkter til både store og små, og både farmand og sønnike kan bruge lang tid på at se på anlæg, fælge, tøj, pocketbikes og meget andet. Når I ikke gider det mere, kan I nappe jer en hotdog, en pizza eller måske en thaiboks, inden I skal se på ræs.
DHB 2019
Skøre køretøjer har alle dage været en del af DHB’s verden. Så hvis I tager en tur rundt på campingområdet og i pitten, ser I med garanti en hel stribe af spøjse, hjemmebyggede køretøjer, som du ikke finder andre steder end til DHB.
Drifting til DHB
Et af de helt store trækplastrer for de mindste er drifting. Her er masser af action, røg og vilde lyde, når landets dygtigste driftere lægger bilerne sidelæns inde på Padborg Parks racerbane. Find et godt sted at sidde, og nyd det vilde show. Især twin drift med to biler på banen ad gangen er populært hos børnene.
Derfor kan du sagtens tage børnene med til DHB
DHB er både hurtige biler på og udenfor banen. Der er dømt brede bagdæk, når bilerne dyster på 201-meter-banen om at blive kåret som Danmarks Hurtigste Bil. Men også i pitten og på campingområdet er der masser af fede biler (og et par motorcykler) at savle over for både store og små. Her en af de helt brede banditter.
Brænderpladsen på DHB
På brænderpladsen handler det om én ting: røg! Masser af røg. Alverdens specielle projekter hives frem fra garagerne rundt omkring i hele landet, og på brænderpladsen til DHB er der ingen regler – pedalen i bund og rundt med hjulene. Gerne til dækkene siger bang. Husk ørepropper og måske beskyttelsesbriller til de mindste.

Vil du med til DHB?
Du kan købe billet til DHB 2022 nu. Læs meget mere om billetterne og resten af DHB på linket HER!

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk