Derfor er denne rustbunke lige solgt for 2,1 millioner kr.


Hvad vil du give for en 66 år gammel Jaguar, der er mere rustrød end noget andet? Hvis svaret er et millionbeløb, så er du inde på noget af det rigtige.

En Jaguar XK140 særdeles mærket af tidens tand. Lyder det som noget? Ja? Så har du forklaringen på, hvorfor denne rustbunke netop er solgt for 287.000 euro på en auktion i Belgein.

Men hvorfor har nogle egentlig gidet betale, hvad der svarer til 2,1 millioner danske kroner for noget gammelt og meget sørgeligt engelsk jern? Jo, fordi bilen faktisk ikke er så engelsk endda. Jaguar’en er nemlig en ud af bare tre biler, som er bygget af det Torino-baserede designerfirma Ghia.

Og det siges, at kun de to eksisterer i dag.Stregerne blev slået af Giovanni Michelotti i 1955, og efter at have været blikfang på den internationale biludstilling i Paris blev bilen solgt til jaguarkoryfæet, racerkøreren Roland Urban. Han brugte den faktisk også i racerløb indtil engang i 1970’erne.

I 1979 havde bilen måde skiftet ejer og var gået slemt i forfald. Derfor besluttede ejeren sig for at restaurere Jaguaren. Eller det vil sige – bilen blev kørt i garagen, hvor den stod og ventede på en restaurering. Og ventede. Og ventede. For der skete intet.

Ejeren måtte dø
Økonomiske problemer umuliggjorde projektet. Og historien går, at ejeren skulle dø, før der skete noget. For faktisk var det mandens arvinger, som opdagede bilen og fik sat den på auktion, hvor Jaguaren altså i denne uge er solgt for et svimlende beløb.

Eksperter anslår, at selvom restaureringen, hvis da nogensinde kommer dertil, hurtigt kan blive lige så dyr som selve købet, kan det meget hurtigt vise sig at være det hele værd.

Det vurderes nemlig, at en kærlighed hånd (læs: flere) vil mangedoble bilens værdi.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk