Der skal mere end 358.000 legoklodser til at bygge en Ferrari F40

Men så står den også i et størrelsesforhold af 1:1 med den ægte vare fra 1989.


F40 er på mange måder en legendarisk Ferrari. Og ikke bare fordi superbilen med sin 3,8-liters V8’er og dobbelte turboer var den sidste gadebil, som Enzo Ferrari selv godkendte. Men hvordan hylder man så den kørende legende her 33 år efter?

Man kan gøre som Lego i Californien. Den første Legoland-park, der åbnede uden for Europa, har nemlig brugt mere end 1.800 timer på at udtænke en F40-model. Yderligere 1.900 timer blev brugt på at sætte bilen sammen af mere end 358.000 klodser fra Billund.

LÆS OGSÅ: Blev lukket af salamander – motorbane må opgive at åbne

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen deler ikke bare visuelle ligheder med den ægte vare. De to biler vejer cirka det samme – nemlig 1.300 kilo. De er begge 4,3 meter lange og måler 1,2 meter i højden. Ja, faktisk er akselafstanden på 2,45 meter den samme.

Lego-Ferrarien er en del af parkens nye interaktive udstilling, Lego Ferrari Build and Race, som åbnes for publikum 12. maj.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk