Der findes kun 50 (måske!) – supersjælden Nissan søger ny ejer

Hvis du skal have noget, naboen ikke lige sådan kommer i nærheden af, er en Nissan GT-R50 et godt bud.


Og nu kan én af de blot 50 biler, som Nissan byggede, blive din. Men det kræver i den grad, at pengene ikke er noget problem. Mere om prisen lige om et øjeblik. For vi skal lige have genopfrisket, hvad GT-R50 egentlig er for en Nissan.

LÆS OGSÅ: Her blitzer bilisterne hinanden

Som de fleste nok ved er det en GT-R. Men når vi taler om lige den model, som i øvrigt er på vej på pension, bliver det ikke vildere og mere eksklusivt end GT-R50. Bilen har stadig en håndbygget V6-motor med dobbelte turboer. Men Nissans Nismo har kredset mere end normalt for mekanikken, så bilen nu har 721 hestekræfter

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Der findes måske slet ikke 50 biler
Sagt på en anden måde – du finder ikke en vildere GT-R. Så er den i hvert fald ikke bygget af Nissan. Fabrikken viste i øvrigt det første GT-R50-koncept i 2018, og to år senere begyndte man at bygge den første bil. Forskellene mellem konceptet og produktions-bilen er minimale.

I juli i år meddelte Nissan, at man kunne lukke ordrebogen, da alle GT-R50 var blevet solgt til ventende kunder. En af forklaringerne på den lange ‘salgstid’ skal måske findes i, at Nissan slet ikke har kunnet finde 50 interesserede kunder. I hvert fald hævder sælger af bil nr. 11, at Nissan kun byggede 19 GT-R50, før man opgav jagten på kunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Prisen? Sidder du ned?
Ikke desto mindre er det bil nummer 11, som i dag søger ny ejer. Hvad skal du så betale, for Italdesign-tegnede japaner? Sidder du ned? Godt så… forhandleren vil ikke oplyse den.

Men når lakken alene koster 25.000 euro svarende til 185.000 kr., skal du ikke regne med nogen foræring. Fik vi nævnt, at bilens første ejer har betalt svimlende 1.000.000 euro for den?

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk