Denne VW Beetle har vanvittige 6.500 hestekræfter


Det kaldes electro modding, når du tager en bil, smider forbrændingsmotoren ud og erstatter den med en – måske – flere elmotorer.

Hvad skal der til for at få 6.500 hestekræfter ud af en Volkswagen? Svaret er meget enkelt. Folkene bag skal bare være gale nok. Sådan nogle finder vi i England, hvor denne sorte VW Beetle fra 2013 for længst har smidt forbrændingsmotoren.

Først havde den fire elektriske motorer og en samlet ydelse på 565 hestekræfter. Men da også det blev for ordinært – måske – for kedeligt – skete det, der for alvor gør den næsten 10 år gamle VW til noget som er værd at skrive hjem om.

Batterierne kan nemlig skrues op til at levere vanvittige 6.500 hestekræfter. Godt nok kun i et par sekunder. Men de er der alle sammen. Når den gamle VW ikke blæser afsted med raket-muskler, er den faktisk temmelig undseelig. Bortset fra de bredere skærme og de gigantiske dæk, er der ikke meget – som afslører – hvor voldsom bilen egentlig er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Batteriet er da også kun på 22 kWh. Til gengæld kan det lades med 800 volt – det samme som lynlade-teknologien i en Porsche Taycan kan præstere. En fuld opladning skulle være overstået på bare et par minutter.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk