Denne Volvo-forhandler har også et ‘hemmeligt’ museum

En Volvo-forhandler i den kinesiske by Hangzhou har foruden salgslokalerne også skabt sig et lille men meget smagfuldt museum med udvalgte modeller. 

En Volvo-forhandler i den kinesiske by Hangzhou har foruden salgslokaler også skabt sig et lille men meget smagfuldt museum med udvalgte modeller. 

Rundt om i verden findes der et utal af imponernede bilsamlinger. Ja, vi har også nogle stykker i Danmark.

Der findes rigeligt med mulighed for at se på fede biler. Men et museum/en bilsamling, du ikke kan besøge er den lille perlerække af Volvo’er i Kina. Samlingen er indrettet af en Volvoforhandler i provinsbyen Hangzhou (hvis befolkningstal i øvrigt overstiger Danmarks, red.)Men der er ikke at meget at gå efter. I hvert fald ikke af informationer om stedet. Der står intet på det store internet om samlingen, der ingen adgangsbilletter at få, og Car Throttle skriver, at de få billeder, som eksisterede af samlingen forlængst er forsvundet igen.

Lidt ved vi dog om samlingen. Og det er takket være personen bag youtubekanalen China Uncut (tidligere Geely Uncut), som har fået lov at kigge indenfor.

Biler fra begyndelsen
Muséet er indrettet på første etage af Volvo-forretningen, som sjovt nok ikke ligger langt fra Geelys hovedkontor. Geely købte Volvo Car fra Ford i 2010. Og her står altså lidt af hvert.

Lige fra mærkets helt tidlige dage med en PV 4 årgang 1927 til en Amazon fra 1950’erne. Og så har en 850R, som Volvo kørte ræs med i British Touring Car Championship, også sneget sig ind.

Af samlingens nyeste biler kan vi se konceptet ‘XC Coupe’, som senere blev til produktionsbilen Polestar 1.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk