Denne Urus har vilde 1.001 hestekræfter


Bilmiljøets svar på 1.001 nats eventyr. Mon det er sort som natten med en Lamborghini-tyr i snuden?

Vi skulle helt frem til de sidste dage af 2021 for at finde årets måske vildeste Urus-ombygning. Geografisk set skal vi en tur til Polen, hvor dette uhyr af en Lamborghini kører rundt takket være et samarbejde mellem tunerne MTM og Mansory.

MTM har stået for arbejdet under hjelmen, hvor den 4-liters twinturbo-V8’er er blevet decideret uhyggelig. Med større turboer, en modificeret indsugning og en forstærkning af den ottetrins automatgearkasse fra ZF. Bare for at nævne lidt.

Sammenlagt betyder det, at Lamborghini’ens overarme er vokset med 35 procent til voldsomme 1.001 hestekræfter. Oveni skal lægges 1.250 Nm. Præstationer vi ikke skal ret mange år tilbage for at kun at kunne finde i biler som Bugatti Veyron.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:En bil med det dobbelte antal cylindre og turboer for den sags skyld.

Ikke første gang
Mere specifikke præstations-opgivelser har tuner-duoen desværre ikke oplyst. Men deres bil burde kører om hjørner med standardbilen fra fabrikken Sant’Agata i Italien. Ikke fordi den er langsom. Men vi kan vist roligt regne med tider under 3,5 sekunder fra 0 til 100 km/t og en topfart et godt stykke efter de 305 km/t, som bilen ellers er opgivet til.

Det er ikke første gang, MTM og Mansory slår sig sammen. De gale tunerne har blandt andet lige vist, at de også kan rode med en anden heftig VAG-model. Nemlig den nuværende Audi RS6, som selvfølgelig også har fået et firecifret antal hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk