Reklame:

Denne Sierra RS blev forladt for 31 år siden – ‘folk bød som gale på den’

At bilen ikke har været på vejene i tre årtier og mildt sagt står i en noget sørgelig stand holdt ikke buddene på denne Ford Sierra RS Cosworth tilbage. Tværtimod.

Tilbage i 1991 gav en engelske bilforhandler op. Op over for sin Ford Sierra RS Cosworth som efter et tyveri havde fået en skade. Den hidsige Ford blev derfor parkeret og gemt væk. Her 31 år senere er bilforhandleren her ikke mere, han døde tidligere i år, men det er bilen.

Nu har forhandlerens datter fået Ford solgt. Endda til en overraskende pæn sum penge. Altså taget i betragtning af at bilen efter 31 år i glemslen ikke noget særligt kønt syn, og skaden i fronten stadig er noget, der skal rettes op på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men det holdt dog ikke folk fra byde på den ikoniske Ford. Tværtimod. Og måske netop derfor, og fordi skaden ikke værre, end at den rette sagtens kan skrue bilen tilbage i  storform, er bilen netop solgt for 60.000 britiske pund ifølge The Sun. I dansk mønt svarer det til en halv million kr. plus det løse.

Der skal SÅ lidt til
Auktionarius Robert George forklarer, at bilen blev fundet frem efter de mange år i ufrivillig isolation uden et gram rust. Ifølge er det en minimal arbejdsindsats, der skal til for at få bilen på vejene igen.

– Den ser noget træt og beskidt ud, men der er ikke noget rust i bilen, og skaderne efter uheldet i 1991 er minimale, siger Robert George

Det er endda lykkedes bilforhandlerens datter at finde alle papirerne – inklusiv servicebogen – på bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I bilen fandt hun desuden bilens vægtafgifts-beviser for 1990 og 1991. Af servicebogen og speedometeret fremgår det, at bilen har kørt bare 51.500 kilometer. Vi kan kun håbe, at bilen får den komplette restaurering, den fortjener.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?