Denne Porsche har du aldrig set før

Det her ligner måske en hver anden VW Type 3, som den slags så ud i 1985, før navnet blev Transporter. Med lad dig endelig ikke narre. 

Historien er egentlig til. Også når det kommer til forståelse. Porsche havde brug for en mere rummelig bil, end mærket havde på programmet, da man i 1985 deltog det berømte Paris-Dakar-rally.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Valget faldt på denne hvide Volkswagen T3. 37 år senere står bilen til salg hos en forhandler i Holland som vil have svimlende 367.000 euro for bilen. Det er der dog en grund til.

I sin tid rev Porsche nemlig alt mekanik ud af T3 kun for at erstatte det med dele fra en 911 Carrera. Det betyder en boksermotor med 231 hestekræfter fordelt på 3,2-liters slagvolumen og manuelt gear.

Porsche sørgede selvfølgelig også for at opgradere alt fra undervogn til bremser. Ligesom folkene fra Zuffenhausen udstyrede ‘rugbrødet’ med klassiske 16″ Fuchs-hjul. Med til historien hører, at Porsches folk nåede en tophastighed på 187 km/t i bilen.

Reklameblok:På det tidspunkt havde man tændt for aircondition-anlægget og fyldt bussen om med ni personer. Bilen har endda sit helt eget Porsche-stelnummer. Og nej, den har ikke bare været en gimmick fra sen-80’erne. Porsche har rent faktisk brugt bilen, hvilket triptælleren – der viser 130.700 kørte kilometer – vidner om.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk