Denne Mitsubishi Lancer er lakeret i verdens mest sorte farve!


Næsten da. Lakken er ikke lavet til biler, men resultatet er intet mindre end sindssygt.

Vantablack er sort som i virkelig sort. Faktisk æder farven hele 99,96 procent af det lys, der rammer den. Det gør ingen anden farve i verden. Og selvom den som lak ikke er lavet specifikt til biler, så ser en vantablack-bil alligevel fuldstændig sindssyg ud.

På sådan en bil kan du godt glemme alt om at spotte detaljer, de er simpelthen opslugt af lakken. Farven er dog kun noget som flyvåben og forsvarsstyrker verden over har adgang til, som privatperson kan du godt glemme det.


Næsten lige så sort
Eller det vil sige næsten. For Musou Black er opfundet. Den er næsten lige så altædende, når det kommer til lys. Den suger nemlig 99,4 procent af det lys, der rammer den. Det betyder, at de finere detaljer på karosseriet forsvinder i næsten lige så høj grad som på en bil i vantablack.

LÆS OGSÅ: Test: Nissan Skyline R32 GT-R – en tur i Godzilla

Lyder det som det næste i garagen? Musou Black kan modsat Vantablack sagtens købes af typer som dig og mig. Men du skal være opmærksom på, at lakken som vantablack ikke er lavet til biler. Den vandbaserede lak er desuden ikke verdens stærkeste. Coatingen har ifølge videoen herunder også nemt ved at skalle af.

Men fedt ser det ud.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk