Denne Mercedes G’er Cadillac-V8’er


Mercedes-AMG har gjort gennem tiden gjort nogle vilde ting med G-Klasse, men de har aldrig produceret en SUV med manuelt gear – men den er her nu alligvel.

Der står bare ikke AMG nogle steder i motorrumnet. For det første er det her nemlig ikke en AMG G-Klasse, men en G500. For det andet så har bilen her faktisk manuelt gear.

Det skyldes, at en gut fra Minnesota har påtaget sig opgaven. Med en lille smule hjælp fra en donorbil i form af en Cadillac CTS-V. Temmelig meget hjælp rettere.

Og nu kan bilen blive din. Men først lidt om selve ombygningen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Bilen begyndte livet for snart 20 år siden i 2002 som en G500. Altså en 5-liters V8’er med 300 hestekræfter. Den er dog smidt ud til gengæld for en 6,2-liters LS2-V8’er. Det samme er autogearkassen i øvrigt. Nu er det en sekstrins manuel gearkasse fra en Cadillac CTS-V, som skal styre løjerne.

Den koster lidt
Sælger påstår tilmed, at bilen stadig trækker på alle fire hjul. Se, det er en sjov bjergged. Hvis nogen G-Klasse-ejer da nogensinde har kørt off-road? Vi tvivler…

Som det er med den slags biler (og når man skifter motor generelt), så er der generelt altid noget, der lige skal laves. Det gør sælger dog også opmærksom på. Ligesom det faktum at selve bilen har kørt 220.000 mil svarende til 354.000 kilometer, mens motoren med 172.000 mil (276.000 kilometer) har lidt mindre ‘erfaring’.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Prisen? Med én dag tilbage af auktionen på tidspunktet for denne artikels publiceringen er prisen løbet op i 19.000 dollars. Det er godt 124.000 dollars. Skal den til Danmark, kan køberen roligt regne med en regning på det dobbelt. Altså før bilen skal fikses…

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk