Denne ford GT40 har 800 hk, men…


Som puritaner skal du nok kigge væk. Eller i det mindst sidde ned når du læser denne artikel.

Sidder du ned? Godt så! For den britiske tuner Everrati har afsløret sin seneste ombygning, En ikonisk Ford GT40. Men her er ikke skyggen af V8-brøl. Faktisk er dækkene det eneste, som siger noget. Eller. Mere om det lige om lidt. For man har eftermonteret med to elektriske motorer og firehjulstræk. Langt fra opskriften på originalen.

Til gengæld er effekten vanvittig. 800 hestekræfter er der at gøre godt med for at være helt præcis. Det gør, at bilen kan sprinte fra 0 til 100 km/t på mindre end 4 sekunder. Spørger du os, er det tilgængeligt ærgerligt, at man har forsøgt at ‘redde’ noget oplevelsen fra den oprindelige GT40 ved at lade højtalere pumpe falsk motorlyd ind i kabinen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Rækkevidden er noget andet, som heller ikke er imponerende. Bilen løber tør for strøm efter bare 200 kilometer. Ejerne rådes til at have en trailer med, uanset hvor deres bil er. Et liv på racerbanen er, hvad bilen har bedst af.

Omvendt har Everrati fundet på en meget smart løsning i kabinen. Eller det vil sige, at bilen sådan set bare kan leveres som enten højre- eller venstrestyret. Aircondition er standard, men sjovt nok skal du betale ekstra for et bur. Vi ved godt, hvad vi ville vælge. Du kan faktisk også få din eldrevne GT40 med parkeringssensorer. Ja, parkeringssensorer. Du ved, de små cirkler uden på bilen som får det til at bippe helt sindssygt inde i kabinen.

Apropos prisen. Den kan du ‘kun’ få oplyst, hvis du udviser interesse i bilen. Med andre ord – det her er en pokkers dyr omgang.

Klik ‘NÆSTE SIDÉ’ for at bladre i billederne af bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk