Denne Ferrari er pilrådden af rust – derfor skal den koste en formue


Denne Ferrari 308 er mere rusten end egentlig sportsvogn. Alligevel forventes den at koste næsten uhyggeligt meget, når den i begyndelsen af næste måned skal på auktion.

Denne Ferrari 308 GTS er et ladefund. Ikke et af de kønnere ganske vist – faktisk er den godt spist op af rust – men ikke desto mindre blev den 40 år gamle italiener fundet forladt i en lade.

Man regner dog ikke med, at køberne holder sig væk, når bilen skal på auktion i Paris den 2. februar. Faktisk vurderer auktionhuset, at bilen indbringer et sted mellem 50.000 og 70.000. Euro altså.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Et sted mellem 372.000 og 521.000 kroner. Bevares, det er ikke så meget som de langt mere velbevarede 308’ere koster i dag. Men det er stadig en god del penge for en bil, som måske er så rådden, at den aldrig kommer på vejene igen.

Bilen er oprindelig Rosso Chario-rød. Selvom det ser mere mat og orange ud på billederne. Den første ejer havde et transportfirma i Frankrig. Han begynder, siger historien, at samle på biler i midten omkring 1950. Men 20 år senere blev han tvunget til at sælge ud i samlingen.

Fundet blandt 100 andre biler
Omkring 100 biler blev dog ikke solgt, så de blev bogstavelig talt efterlad i en lade. Her blev de først fundet frem igen mange år senere i 2014. En af bilerne – den du kan se i artiklen her – blev efterfølgende købt af en anden samler. Nemlig Marcel Petitjean.

Den tidligere racerkører er selv noget af en samler. Faktisk er det dele af hans samling, der skal på auktion i februar. Men hvorfor Petitjean købte 308’eren, og om han nogensinde havde planer om at restaurer den, er uvist.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Med i prisen – hvor den så end lander – følger en hel motor i reservedele. Den er på 3,2 liter, hvorimod bilens originale V8-motor er på 2,9-liter. Vi tør slet ikke tænke på, hvad det pladearbejde løber op i!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af rustbunken

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk