Denne CLS 63 går 329 km/t på toppen


Mercedes har ikke haft den på programmet i fem år – det har dog ingen betydning for Pogeas seneste bud på en hardcore CLS 63.

Den er måske ikke så praktisk anvendelig – og hul i det. CLS’eren er en af de smukkeste Mercere i nyere tid.

Og at Pogea har fået den til at gå 329 km/t, gør bestemt ikke oplevelsen ringere. Snarere tværtimod. Den 7-trins automatgearkasse er den samme, det er denD 5,5-liters biturbo-V8’er sådan set også.

LÆS OGSÅ: Ulovligt parkerede biler skabte kaos – betjente løb tør for bødepapir

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Lige med den – meget væsentlige – forskel at Pogea Racing GmbH har skovlet en stage 3-tuning ind. Dermed vokser ydelsen fra 577 hestekræfter til voldsomme 732 hestekræfter. Ejeren har eftersigende ikke har haft lyst til at… køre hurtigere.

Undervognen har Pogea fået KW’s hjælp til. Det betyder blandt andet, at man har kunnet sænke undervognen, som bagtil er båret af luft, med 25 millimeter. Altså i forhold til fabriksundervognen, som i AMG-trim i forvejen er sænket.

Tunerens signaturfarve er ‘stealth grey’, så selvfølgelig er CLS’eren pakket ind i en mat folie i den farve. Bilen har fået tilnavnet ‘Lorenzo’, og tuneren lover, at den er komfortabel ved 300 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk