Denne BMW må KUN køres på racerbaner

Følger man bare lidt med i bilernes verden, mærkes det tydeligt, at BMW’s M-afdeling fylder 50 i år. Seneste fejring er en M4 udelukkende til banekørsel.

Den er dyr. Faktisk koster den i Tyskland dobbelt så meget som en almindelig M4. Til gengæld er den nye M4 GT4 et mordvåben på hjul. Med 550 hestekræfter og 650 Nm er GT4-udgaven da også mere potent end gadebilen. Motoren – altså den tre-liters rækkesekser med dobbelte turboer – er dog stadig den samme.

Det kan man ikke sige om aerodynamikken der har fået en ordentlig overhaling. Ligesom kabinen har det. Faktisk har BMW flået alt, der ikke er absolut nødvendigt, ud. Det bør spare Bimmeren for en god del kilo.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Her strejker parkeringsvagterne

Endnu har tyskerne ikke villet sætte ord på, hvor hurtigt deres nye banevåben er. Men de lover at have den klar til levering, inden næste års ræs-sæson går i gang. Til den tid vil bilen også være homologeret, så den lever op til FIA’s GT4-reglement.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk