Denne BMW har V8… og 818 hestekræfter

Den måske ondeste BMW M2 i verden får debut ved dette års SEMA Show i begyndelsen af november.

Den måske ondeste BMW M2 i verden får debut ved dette års SEMA Show i begyndelsen af november.

Ligesom det er tilfældet i herhjemme, er mange af de strengeste coronarestriktioner ophævet i USA. Derfor går arrangørerne bag den kæmpe bilmesse SEMA Show efter at slå dørene op i Nevadas ørken om bare et par dage.

LÆS OGSÅ: Han tjener millioner om året men dukker op til træning i en Fiat Panda

Og når det sker, vil gæsterne blandt andet kunne opleve verdens måske mest vanvittige BMW M2. Mellem forhjulene på den lille tysker ligger nemlig en enorm HEMI-motor med otte cylindre.Som den skarpe Boosted-læser sikkert allerede ved, har M2’eren normalt en tre-liters rækkeseks-motor under kølerhjelmen. Den er god for 410 hestekræfter og 550 Nm. Omvendt fylder rækkesekseren allerede godt op i motorrummet. Forstillingen om, at der er plads til en V8’er virker altså helt utopisk. Men det er ikke desto mindre lykkedes.

Strippet for ALT!
Og selvfølgelig ikke med hvilken som helst V8’er. Nej, motoren i bilen lever normalt livet mellem forhjulene på en Dodge Challenger SRT. Hvilket betyder 6,2-liters kompressorladet HEMI-power. I M2’eren yder den tilmed voldsomme 818 hestekræfter og 956 newtonmeter – nej, det er ikke en tastefejl.

For at motoren ikke vrider bilen i stykker, er der sørget for en række forstærkninger af karosseriet. Ligesom aerodynamikken har fået et hak opad. Man skal dog ikke forvente verdens mest komfortable køretur. Interiøret er nemlig strippet for alt unødigt vægt. Hvilket også betyder, at der kun er plads til ét sæde – førerens.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk