Denne BMW 7 Serie har alt, en direktør drømte om i 1998

En BMW er dyr - en BMW Indvidual bestilt af modemogulen Karl Lagerfeldt er rasende dyr.

En BMW er dyr – en BMW Indvidual bestilt af modemogulen Karl Lagerfeldt er rasende dyr.

Så derfor lavede BMW selvfølgelig fire styk E38 750iL ‘Karl Lagerfeld’ til modemanden i 1998. Lagerfeld kunne selvfølgelig ikke nøjes med en almindelig 750iL. Heller ikke selvom det er den forlængede udgave af den i forvejen lange topudgaven af datidens 7 Serie.

For hvor E38 750iL normal-vis måler 5,1 meter i længden, måler den to-farvede Lagerfeld-bestilling (farven skal vi komme tilbage til) hele 5,35 meter fra snude til yderste tip af bag-kofangeren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som den excentriske modeskaber Lagerfeldt var – han døde som 85-årig i 2019 – bestemte han sig for, at den ene af de fire bimmere skulle lakeres i farvene Canyon Red Metallic og Nepal Silver Metallic.

Ses vi til Auto Show?


Derfor ser bilen, som du kan se på disse billeder og videoen herunder, ud som den gør. Lakken er dog ikke det eneste Lagerfeld-præg, BMW’en fik dengang. Indvendig er der kilometervis af lys kohud og en telefon. Ligesom enhver direktør ville forvente af sin firmabil i slutningen af 90’erne.

VHS var formatet i 90’erne
Men hvad enhver direktør bestemt ikke havde i bilen dengang var en fax og en VHS-afspiller. Se, det var sygt high-tech.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et mini-køleskab var selvfølgelig en del af pakken. Bilen kan du se i videoen herunder. Den står i øvrigt sammen med en anden 7’er. Ja, den fra Bond-filmen ‘Tomorrow Never Dies’. Altså den Pierce Brosnan kunne styre med sin mobiltelefon.

Seje sager, synes vi dengang (og nu…)

Hvor meget Karl Lagerfeld i sin tid gav for de fire BMW’er er uvist, men de har ikke være billige.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk