Denne biltype er et jydefænom

Test af Ford Kuga plug-in hybrid

Hvis der er én biltype, som folk kan diskutere i øjeblikket, så er det plugin-hybriden. Og nu viser nye tal, at det primært er jyder, som sidder bag rattet.

Regeringens støttepartier vil gøre biltypen dyrere. Det kommer ikke til at ske, siger skatteministeren. Men hvem er det egentlig, som ejer plugin-hybrider? Det har Danmarks Statetisk nu kortlagt.

Mere end 35.000 familie anskaffede sig i 2020 og 2021 en hybridbil, hvilket svarer til 16,4 procent af alle de familier, som anskaffede sig en ny bil i perioden. Og det er særligt i det vestlige Jylland og på den sydlige del af fyn, at bilkøberne er glade for plugin-hybriden.

Over 20 procent af bilsalget i disse landsdele bestod af den opladelige hybrid. Danmarks Statistisk mener, at en mulig forklaring på biltypens popularitet skal findes i ladeinfrastrukturen. Eller mangel på samme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– En lavere dækning i landets vestlige dele kan have tilskyndet køberne til at vælge en ‘sikkerhedskombination’ med el og fossil frem for ren eldrift, lyder vurderingen fra Danmarks Statistik.

Når det så er sagt, viser de samme tal, at elbilen er mest populær i det nordsjællandske. Her købte 13 procent af bilisterne en pluginhybrid sidste år. Hvis man skal på landsplan så er var den mest populære plugin-hyrbid sidste år Ford Kuga.

Den bil købte danskerne 5.641 eksemplarer af. At modellen i samme periode var plaget af væsentlige problemer, rørte tilsyneladende ikke bilkøberne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk