Reklame:

Denne 33 år gamle Golf koster mere end en ny S-Klasse

Den er 33 år gammel og har kørt 109.000 kilometer. Alligevel skal den koste mere end en ny Mercedes S-Klasse.

Hvad har en ny Mercedes S-Klasse og en 33 år gammel Volkswagen Golf tilfælles? Vi spørger, fordi vi ikke ved det. Næsten ikke. For i England er denne Golf II fra 1989 dukket op.

Og nej, den er ikke højrestyret. Okay, den er faktisk heller ikke helt almindelig af en Golf II at være. Faktisk er den i sin tid kun fremstillet i 71 eksemplarer. Men det skal du virkelig være kender for at se. Største hint er nok den blå staffering rundt om kølergrillen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det her er nemlig en Golf G60 Limited! Og er du ikke helt inde i Golf-lingo, så betyder det en 1.8-liters motor med 211 hestekræfter og 252 newtonmeter. Bilen er skruet sammen af folkene fra VW’s nu lukkede motorsportsafdeling, fordi tyskerne ville køre rally. Og dengang krævede reglerne, at et vist antal gadebiler også skulle fremstilles.

Gav ikke op trods WRC-ydmygelse
Golf Rally faldt dog totalt igennem ved siden af datidens rallystjerner som Lancia Delta Intregrale i WRC-mesterskabet. G60 Limited er lidt anderledes, og et bevis på at Volkswagen Motorsport ikke gav op så let.

Til en start er bilen eksempelvis ikke kke nær så bred som Golf II Rally. Faktisk ligner den bare en almindelig Golf, som den slags tog sig ud i slut-80’erne.

Men kompressoren og topstykket med 16 ventiler under hjelmen hjælper tingene godt på vej. Faktisk var bilen den hurtigste Volkswagen, du kunne købe i 1989. 0 til 100 km/t er overe på 6,8 sekunder og tophastigheden er 225 km/t.

Reklameblok:
Ikke prægende i dag men vilde sager dengang. Og så er der jo lige det der med prisen. For den er til gengæld lige så vanvittig, som Golfen sikkert har føltes engang. 80.000 pund forlanger sælger. Det svarer til 700.000 danske kroner. For den slags penge kan du få en spritny Mercedes S-Klasse. Altså i England…

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?