Denne 31 år gamle Mercedes koster ‘kun’ 1,5 mill. kr.


Okay, bilen her er ikke hvilken som helst Mercedes med 31 år på bagsmækken. Der findes kun 500 eksemplarer, og det her er nummer 215. Men den fås faktisk dyrere. 

Man siger, at julen vare længe, og at den koster mange penge. Men har højtiden i år ikke været helt dyr nok, så se lige her engang hvad vi har fundet på det tyske bil-mekka Mobile.de.

Ja, præcis. Bil nummer 215 ud af bare 502 190E 2.5-16 Evolution II. Bilen, der er fra 8 måned 1990, er noget af et unikum i Mercedes’ historie. Ikke bare fik AMG (det her var før, Affalterbach-tuneren var in house hos Mercedes) set på motoren, og dermed hævet ydelsen til 235 hestekræfter – og begrænseren til 7.200 omdrejninger i minuttet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Hvis den virker, er der noget galt
Antallet af hestekræfter betød nemlig også, at EVO II var den hurtigeste 190E, Mercedes nogensinde sendte på gaden. Og bredeste for den sags skyld. Da BMW’s daværende chef for M-afdelingen så 2.5-16 Evolution II på biludstillingen på Geneve Motor Show i 1990, skal han have udbrudt:

– Fysikkens love må være anderledes i Stuttgart. Hvis den hækvinge virker, er vi nødt til at lave vores vindtunnel om.

Løbene i DTM-serien op gennem 90’erne blev til nogle af de vildeste hundeslagsmål, verden endnu har set mellem to bilproducenter.

I dag er både 190E 2.5-16 Evolution II og BMW’s pendant E30 M3 Evolution (som faktisk kom først – nemlig i 1988) særdeles eftertragtet biler. Bil nr. 215 står i øjeblikket hos en forhandler Düsseldorf, og her ved udmærket godt, hvad man kan tage for sådan en bil.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Fås meget dyrere
Den skal koste intet mindre end 198.500 euro, hvilket svarer til lige knap 1,5 millioner danske kroner. Og det kan umiddelbart lyde, men det er faktisk billigt. Tidligere i år blev bil nummer 473 sat til salg af en forhandler i Miami, som havde hentet Mercedes’en ud af sit skjul i Portugal, hvor den havde holdt til i 25 år.

Pris? 3,1 millioner kr. eller 475.000 dollars. Alt afhængig af hvilken valuta du lige har liggende. Til gengæld står speedometeret på bare 18.200 kilometer.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af bilen.

Reklame-video:


NÆSTE SIDE
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk