Den sidste “nye” Skyline R34 GT-R? Her er den sindssyge pris


Om det vitterligt er den sidste “fabriksnye” Nissan Skyline R34 GT-R, skal vi ikke kunne sige. Men tjek lige det speedometer. 

Der findes kun 718 eksemplarer af Nissan Skyline R34 GT-R V Spec II Nur (selvfølgelig opkaldt efter Nürburgring). Men som om antallet alene ikke er nok, har JDM Expo det måske vildeste eksemplar af den sjældne vogn på lager.

Ikke fordi den som sådan kan mere end sine 717 søskende, kilometertallet er bare lavt. Som i virkelig lavt. Bilen, der trillede af samlebåndet i februar måned 2002, har blot kørt 362 kilometer siden.

Det er 20,11 kilometer om året. Ikke så meget én eneste meter mere end det! Set med danske briller gør det bilen til fabriksny. Herhjemme anser Skat nemlig biler, der har kørt under 2.000 kilometer, som fabriksnye.LÆS OGSÅ: 1 af 1 – her er verdens mest sjældne Skyline R34 GT-R

Sælger påstår, at den umiskendelige duft af “ny bil” stadig kan fornemmes i kabinen. Og det ser vi ingen grund til at betvivle. Men interesserede kommer virkelig til at betale for det.

Har flere hypper, end fabrikken siger
En GT-R V Spec II Nur kørte ud fra Nissans fabriksporte med 276 hestekræfter fra en 2,6-llters RB-rækkesekser tilsat turbotryk. De 276 hestekræfter er i øvrigt kun et officelt tal. Mange mener, at motoren i virkeligheden yder 330 hypper.

Når det så er sagt, skal der virkelig en solid økonomi til for at hente nøglerne til dette jomfrulige eksemplarer. Sælger forlanger 485.000 dollars. Eller tre millioner kroner og nogle tusindelapper for bilen. Hverken mere eller mindre og prisen er ikke til forhandling, understreges det i annoncen.

Og så alligevel. For vi har noteret os, at bilen først dukkede op med et til salg i foruden i november måned sidste år. Sååå… Måske det er nu, der skal handles?

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af det Millennium Jade-farvede unikum