Den sidste Dodge Challenger nogensinde får 909 hestekræfter

Meget tyder på, at den sidste Charger/Challenger også bliver den vildeste af sin slag, Dodge nogensinde har produceret.

Vi får syv special-versioner af Challenger og Charger, før Dodge slukker for samlebåndene i 2024. Nogle af dem har vi allerede set. Blandt andet Challenger Black Ghost. Men Dodge gemmer det vildeste til sidst.

Og faktisk af flere grunde. Amerikanerne har netop være nødt til at rykke offentliggørelse af den syvende og sidste model i rækken, fordi.. ja, fordi mærket mangler dele. Altså lige som alle andre i bilindustrien og snart sagt alle andre industrier.

LÆS OGSÅ: Sådan fik han verdens fedeste job som brænder-chef for Dodge

Men at vi har noget vildt i vente, er der næppe tvivl. Lige nu vil rygtet vide, at Dodge hæver ydelsen i den 6,2-liters HEMI-V8’er voldsomt, ikke dø. Helt præcist går rygtet på, at Dodge vil blæse fans og det øvrige bil-miljø bagover med vanvittige 909 hestekræfter.

Det passer meget fint, med at ydelsen i de syv biler bare stiger og stiger. Fra 492 hestekræfter i Scat Pack-modellerne til 818 hestekræfter i Challenger Black Ghost, før det hele kulminerer i en endnu ikke-navngivet model.

Det dårlige nyhed? Okay, der er faktisk to. Bilerne får kun en levetid på ét modelår. Og der skal ikke bygges ret mange. Eksempelvis skal Black Ghost kun bygges i 300 eksemplarer.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk