Den nye Supra kommer – bare ikke som Toyota

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Den nye Supra kommer – men du skal sige Gazoo og ikke Toyota

BMW og Toyota har slået samlebåndene sammen for at bygge en ny model. BMW kalder sin udgave Z4. Toyota kalder den for Supra, men ikke for Toyota.

I stedet skal vi vender os til det kommende ‘sub-brand’ Gazoo Racing. Og dem kender vi faktisk allerede for den hidsige Toyota Yaris GRMN med 205 kompressor-hestekræfter.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

På samme måde får den nye Supra Gazoo-behandling. Faktisk i så udpræget grad at den bliver til GR Supra, forlyder det.

Altså et japansk svar på BMW’s M-afdeling, Mercedes’ AMG, Volvos Polestar. Og vi kunne blive ved. Men det er altså sådan, den nye Supra kommer til verden.

Sådan ser det sandsynligvis ud inde i den nye Supra fra 2019

Det forventes, at Supra/Z4 kommer med tre motorer. To V6-udgaver. En med hybridteknologi, biturbo og på plussiden af 400 hestekræfter. Og en V6 med bi-turbo, men uden el-delen. Derudover forventes en firecylindret variant at være klar til asfalten.

Alligevel bliver det to meget forskellige biler, BMW og Toyota for spyttet ud på verdens veje, når samlebåndet endelig starter i løbet af 2019. Z4’eren bliver en åben roadster, hvorimod Toyota-GR går med en lukket coupé-model.

Reklameblok:

Og bilentusiaster kan lige så godt vende sig til GR-emblemet. For selvom biler som Prius GR – Ja, Prius – og GT86 GR lige nu kun fås på hjemmemarkedet i Japan, så er det Toyotas plan at rulle det ud hele vejen til vores europæriske bredegrader.

Toyotas japanske GR-modelprogram

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk