Den nye Nissan GT-R hedder Nismo T-spec

Foto: Nissan

Den 14 år gamle Nissan GT-R har fået sig endnu en opstrammer – men det er ikke noget, vi i Europa får glæde af.

Nej, den nye Nismo T-spec en ‘JDM only’-ting. Desværre. Helt nøjagtigt har Nissan faktisk løftet sløret for to nye specialudgaver af bilen, Premium Edition T-spec og GT-R Track Edition, men vi får dem altså ikke at se på vores bredegrader.

Det tætteste, vi kommer den ‘nye’ Godzilla, er den GT-R T-spec, som amerikanerne får. Og der er altså stadig vildt langt til USA. Og selv der dukker bilen kun op i ‘et meget begrænset antal’, fortæller Nissan.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De japanske kunder kan dog glæde sig over, at de nye special-udgaver af Nissan GT-R snart lander ude hos forhandlerne. Faktisk sker det allerede i næste måned. Hvornår T-Spec-bilerne sendes mod USA, vides ikke.

Men der kommer kun 100 biler, og der trækkes lod blandt interesserede kunder.

Legendarisk farve vender tilbage
Når det kommer til opgraderinger i forhold til den ‘almindelige’ GT-R, har Nissan forkælet de nye specialversioner med keramiske bremseskiver og en spoiler af kulfiber. Og nu kunne man jo fristes til at tro, at de opgraderinger så også betyder flere hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Du ved, at du kigger på en af de specielle GT-R-udgaver, når motorcoveret ser sådan ud

Men nej. Det er kun kosmetisk, Nissan har rodet med bilen i denne omgang. Omvendt er 572 hestekræfter mere end rigeligt til de fleste. Interessant er det, at den legendariske Nissan-farve Midnight Purple vender tilbage på de amerikanske T-Spec-udgaver.

Selv siger Nissan, at farven er en ‘moderne genkomst af farven Midnight Purple III, som kunne fås i på Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec NürII en meget kort årgang.

Farven Millennium Jade vender også tilbage – en farve der kunne fås på R34 GT-R
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk