Den nye Golf R får ikke fem cylindre – og det er Audis skyld

Audi er ikke med på idéen om en femcylindret Golf.

Så sådan bliver det ikke. Det var ellers VW’s oprindelige plan at skifte den turbodrevne EA888-motor med fire cylindre ud med noget mere potent i den kommende Golf 8 R.

Nemlig en femcylindret sag på 2,5-liter tilsat turbo. Sådan noget låner man hos Audi, og så har den 400 hestekræfter. Men det ville fabrikken i Ingolstadt ikke være med til, skriver hollandske Autovise.

Volkswagen var ellers godt i gang med testarbejdet. Tilbage i 2018 skrev vi her på Boosted.dk om, hvordan et hold fra VW-fabrikken kørte rundt i netop en femcylindret Golf R på Nürburgring.


LÆS OGSÅ: Corona-keder du dig? Disse bilmuseer holder virtuelt åben

Og hvorfor sagde Audi så nej? Jo, Golf R – der skulle have brugt den femcylindrede motor – er allerede en konkurrent til Audis RS3-model. Og man ville ikke tillade endnu skarpere konkurrence og så endda internt fra koncernen, forlyder det ifølge det hollandske medie fra kilder i det tyske.

I stedet står den næste Golf R til at fortsætte kampen om kunderne med den ‘mindre’ potente S3. Begge biler får to-liters turbo-benziner og lige omkring 300 hestekræfter.

 


Reklame: