Ford: Den nye Fiesta ST har 3 cylindre men 200 hk

FORD_2017_Fiesta_ST_02

Ford kapper én cylinder. Til gengæld skal der ikke klippes i antallet af hestekræfter, der tværtimod siger med 18 styk i den kommende Fiesta ST

Toyota har lige bekræftet mindst 205 hk i deres nye kompressor-drevne Yaris GRMN. En bil, der skal tvinge Ford af hot hatch-tronen. Det bliver dog ikke uden kamp. Modsvaret fra Ford Europa er nemlig et facelift af Fiesta, der indkluderer ny motor i topmodellen ST.

Fiesta ST den første Ford-model, der får glæde af en helt ny motorkonstruktion. Gangkultur på tre ben skal i den opfriskede topmodel assisteres af en turbo og yde 200 hestekræfter, oplyser Ford Danmark. Potente 290 Nm skal gøre den nye 1,5 liters EcoBoost-motor klasseledende, når der skal lægges fra land i lyskryds-disciplinen. Herefter er sprinten fra 0-100 km/t et kapitel overstået på 6,7 sekunder.

banner_AS2

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

ØKO-RACER MED SUPERBILSTEKNOLOGI
Ford fører cylindrefrakoblings-systemet fra deres 1-liters maskiner videre. Det betyder, at ventilen i en af de tre cylindre automatisk fratages sin tilførsel af brændstof, når speederen er sluppet. Eller når Fiesta ST cruiser i et tempo, som ikke presser motoren.

Det Ford Performance-udviklede Drive Modes-program brugt i Focus RS og Ford GT skal dog sørge for, at kommende ST-ejere kan køre Fiesta på forskellige måder, hvoraf Sport og Track lyder særdeles interessant.

I førstenævnte åbnes de aktive ventiler i udstødningsystem. Det skal få ST’eren til at lyde som den hurtige sag, den forhåbentlig bliver. I Track-indstillingen lader Ford dig tilmed slå alle hjælpende hænder som ESC og traction control helt fra

HOLD DIN EGEN FIESTA MED 18″ ALURULLER OG B&O-LYD
Custom-mulighederne ligner i den grad noget, som hænger på træerne. Alt afhængig af muldvarpeskindets tyngde kan Ford montere 18″ alufælge, Recaro-sæder, sportsrat med flad bund for den rette ‘racer feeling’, 8″ touchscreen og B&O-lyd i den nye ST’er.

Noget siger os, at det her bliver en bil, der bare gerne vil køres. Det bliver bare ikke lige med det samme, at du kan sætte dig bag rattet af den reviderede hot hatch. Ford forventer først at kunne præsentere den nye Fiesta ST hos danske forhandlere  i 2018

SE DEN NYE FIESTA ST I GALLERIET HERUNDER

Fil_001-2-2-746x420


Reklame: