Den nye Audi RS3 er markant hurtigere end Ferrari Enzo

Den har dobbelte så mange døre og koster en brøkdel - alligevel er Audis nye RS3 markant hurtigere end superbilen Ferrari Enzo.

Den har dobbelte så mange døre og koster en brøkdel – alligevel er Audis nye RS3 markant hurtigere end superbilen Ferrari Enzo.

Hvis vi skal være helt nøjagtige så hedder bilen faktisk Enzo Ferrari. Ja, præcis lige som stifteren af det legendariske bilmærke fra Maranello.

Men uanset hvordan vi vender og drejer det, kan vi ikke komme uden om, at en ny Audi RS3 bare er hurtigere end superbilerne fra 00’erne. Markant hurtigere faktisk.

For hvor Ferrari’en med sin skrigende V12’er skal bruge 3,6 sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t, kan Audi’en gøre det samme på 3,1 sekund.Det kan godt være, at fabrikken siger, at bilen skal bruge 3,8 sekunder på disciplinen. Men det må være en regnefejl. For Auditography har skudt et eksemplar i farven Python Yellow af.

LÆS OGSÅ: BMW beslaglagt med 217 km/t – fik motorproblemer under flugtforsøg

Og her er konklusionen klar. Distancen fra 0 til 100 km/t er overstået på 3,1 sekund! Et halvt sekund hurtigere end Enzo’en gør det sammen. Og som vi alle ved, er det halve sekund forskellen på evigheder i bilernes verden.

Lyden fra den 2,5-liters rækkefemmer er bestemt heller ikke dårlig, selvom den lige skal igennem nogle partikelfiltre først.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk