Her er den Focus RS, Ford skulle ha’ bygget

Det blev aldrig til en Focus RS med stationcar-former. Men spørger du os, kunne Ford uden problemer have solgt sådan en bil i tusindevis.

Det blev aldrig til en Focus RS med stationcar-former. Men spørger du os, kunne Ford uden problemer have solgt sådan en bil i tusindevis.

I tidens løb har der været mange planer om mange biler, der aldrig er blevet til noget. Om Ford faktisk har haft planer om en stationcar-udgave af Focus RS, skal vi ikke kunne sige.

Men de kunne uden problemer have sendt en på gaden. For en gut ved navn Alex – FocusRSwagon på Instagram – har netop givet os – og Ford for den sags skyld – svaret på, hvordan sådan en sag kan tage sig ud.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alex’ bil begyndte livet som en Focus Mk.3 med isbjørnevenlige 1-liters motor med bare tre cylindre – performancemæssigt ikke noget videre prangende. Alex har da også for længst revet den motor ud af bilen.

Alt er ført over – også firehjulstrækket
I dens sted har han lagt hele drivlinjen fra en Focus RS. Ja, det inkluderer også firehjulstrækket. Med 430 hestekræfter har bilen dog en god del hestekræfter mere end fabriksbilen.

Ses vi til Auto Show?


LÆS OGSÅ: Sådan afliver du en Audi på 7 sekunder

Alt sammen fordi Alex ikke følte, at hverken hans tidligere Focus ST eller RS’eren i sig selv kunne nok fra fabrikken. Hjælpen fik han af den ukrainske Ford-tuner SS-tuning, som i forvejen havde et ST-kit liggende.

Og det fik Alex til at tænke på at bygge den bil, du kan se billederne af herunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk