Den baghjulstrukne Golf GTI kan lave brændere – og gå i stykker!


Den perfekte GTI er her endelige – altså når den ikke går i stykker efter lidt dækrøg.

Kan du bygge en baghjulstrukken Golf GTI kun med dele fra Volkswagens fabrikshylder? Du kan måske ikke, men det er lykkedes for folkene bag Deutsche Auto Parts.

Og for at gøre det hele bare lidt mere interessant, er basisbilen selvfølgelig ikke en Golf GTI Mk. 5, som de blev produceret flest i perioden 2004 til 2008.

Nej, bæstet her har tæt på 500 hestekræfter, som altså går direkte i baghjulene takket være differentialet fra en Golf R32 og en pokkers masse andet mekanisk trylleri.LÆS OGSÅ: Euro NCAP: Sikkerheden i varebiler er virkelig dårlig

Hvad fik de så ud af det, spørger du måske. Tjo, en brænder i 20 sekunder. Det er tilsyneladende alt, hvad gearkassen fra en Audi TT holder til.

Men i de 20 sekunder fungerede bilen perfekt, siger de. At gearkassen gav op, burde da heller ikke være det største problem, når man som Deutsche Auto Parts i forvejen forhandler den slags dele.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk