De sidste 30 Ford GT’er har 1.521 hestekræfter

En amerikansk tuner købte de sidste 30 GT-karosserier af Ford i 2006. Nu er resultatet her – klædt i kulfiber og med svimlende mange hestekræfter.

Der blev produceret 4.038 Ford GT mellem 2005 og 2006. De fleste af de absolut sidste karosserier blev dengang købt af den amerikanske tuner GT1. Det meste af det er i dag skiftet ud med kulfiber – men du kan godt se, at det er en GT.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

På den anden side har GT1 ikke brugt de originale 5,4-liters V8-motor med kompressor. Ford havde simpelthen ikke nok på hylderne. I stedet gik man til en Ford-tuner – Roush – for at få bygget en 7-liters V8’er med dobbelte turboer.

Det giver svimlende 1.521 hestekræfter. Eller næsten 1.000 hestekræfter mere end fabriksbilen havde i sin tid.

Med sekventiel gearkasse er spurten fra 0 til 100 km/t overstået på 3 sekunder – rent. Og tophastigheden skal findes et sted syd for 322 km/t. Først til september næste år er GT1 klar til at vise bilen frem – det sker på American Speed Festival i Michigan. Til interesserede køber kan vi oplyse, at prisen begynder ved 1,2 mio. Altså dollars.

Reklameblok:Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk