Reklame:

De seneste rygter om muligheden for et Formel 1 Grand Prix i København

Formel 1 i København

Der har længe verseret rygter om muligheden for at afholde et Grand Prix motorløb i København. Vi giver dig her de seneste nyheder.

Først stod politikerne fast på, at de ville have Formel 1 Grand Prixet til København. Så måtte de slukørede erkende, at det ikke ville blive til noget. Men nu puster en mindre begivenhed arrangeret af Red Bull på Østerbro i København måske alligevel liv i drømmen.

Danmarks daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), Overborgmester i København Frank Jensen, Saxobankstifteren Lars Seier Christensen samt tidligere minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander diskuterede gennem et par år muligheden for at bringe Formel 1 Grand Prixet til København. Ifølge Helge Sander har tidligere projekter vist, at det kunne give København en enorm brandingværdi, og et løb ville også tilfredsstille både bil- og bettinginteresserede danskere, som better på motorsport på blandt andet Unibet. Projektet blev blandt andet bakket op af Formel 1 bossen, Chase Charey, som stilede mod tre løb mellem 2020-22 på dansk jord. F1’s nye ejere har en ambition om at afholde løb i flere destinationsbyer.

Planen gik ud på at lade løbet foregå i Københavns gader, men mødte blandt andet modstand fra politikere, som ikke mente, at et Formel 1 var i tråd med Københavns ambition om at være en grøn og bæredygtig by. Projektet var anslået til at koste mellem 3-500 millioner kroner og skulle finansieres af et offentligt-privat partnerskab. Der var lavet et godkendt baneforslag i et samarbejde mellem banekonstruktører og den danske racerkører Jan Magnussen om en strækning på 4,6 kilometer gennem Københavns gader.

Allerede i september måned annoncerede Overborgmester Frank Jensen, at der hverken var folkelig eller politisk opbakning til at afholde et Formel 1 Grand Prix i København. Desuden spillede budgettet en afgørende rolle, da kommunen stod til at skulle investere 110 millioner til at få kørerne over Langebro, Knippelsbro samt området omkring Børsen. Helge Sander udtalte efterfølgende, at man ville prøve at samle en ny kreds af velstående erhvervsmænd og gøre et nyt forsøg.

Reklame:

Formel 1 til Østerbro i København

Formel 1 entusiaster må væbne sig med tålmodighed og i mellemtiden glæde sig over, at de 9. juni 2019 kan opleve Formel 1-racerkørere i aktion til Red Bull Racing Showrun på Øster Allé i København. Det unge Formel 1-talent Dan Ticktum er en del af Red Bulls Racing Akademi og omkring 20.000 tilskuere får lejlighed til at se ham lave ’donuts’ og køre ræs med 300 km/t på den københavnske asfalt. Bilen har tidligere lavet donuts på en skyskraber på omkring 214 meter i Miami og krydset Golden Gate Bridge i San Francisco. Showet har tidligere været afviklet i 2012 i Indre by.

Som sagt ligger planerne for et Formel 1 Grand Prix i København lige nu døde, men det bliver spændende at følge fremover, hvorvidt der bliver gjort et nyt forsøg på at få det legendariske løb til byen.

Reklame: