De har tjent milliarder på Tesla i år

Godt nok har aktien tabt mere end halvdelen af sin værdi, men det betyder ikke, at Tesla er en dårlig forretning.

Selvom det – i hvert fald på aktiemarkedet – ser skidt ud for Tesla, er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at holde øje med det amerikanske mærke. Især for folk, som gør sig i at shorte Tesla-aktien, har der været pengene at hente. Det skriver Finans.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

At shorte handler om at sælge en lånt aktie dyrere videre og i mellemtiden håbe på at kursen er faldet, når aktien skal leveres tilbage til rette ejer. Der er i differance at gevinsten kan ligge for ‘en shorter’. Det er virkelig spekulativt, men er man dygtig, er der mange penge at hente.

Og den aktie, der i 2022 har været bedst at shorte, er Teslas. Investorer har i løbet af 2022 tjent 15 mia. dollars på den måde.  Det svarer til mere end 100 mia. kr.  Ifølge S3 Partners, der blandt andet lever af forudseende analyser på aktiemarkedet, er 3,05 procent af alle Teslas aktier i øjeblikket shortet. Det svarer til 11,28 mia. dollars.

Kun i Apple-aktier shortes der mere på verdensplan. 2022 har været et særdeles blodigt år for Tesla-aktien der er styrtdykket med 65 procent.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk