Danskerne vil have elbil næste gang

Ifølge en ny analyse fra Dansk Industri er bilister i plugin-hybrider klar til at skifte helt til elbil. Næste gang de køber bil, skal den køre på strøm.

Ifølge en ny analyse fra Dansk Industri er bilister i plugin-hybrider klar til at skifte helt til elbil, når den nuværende bil skal skiftes ud.

Hvis man ejer og kører rundt i en plug-in hybridbil, er det dobbelt så sandsynligt, at man vil skifte til elbil, når den bil skal skiftes ud.

Det viser en analyse fra Dansk Industri på baggrund af en undersøgelse fra Voxmeter.

I undersøgelsen svarede fire ud af til hybrid-ejere – dobbelt så mange som ejerne af fossilbiler – at de forventer at købe en elbil næste gang– Der er en meget markant tendens til, at har du først prøvet at oplade din egen bil, så ser du ikke opladning som en udfordring længere. Erfaringer med en plugin-hybrid giver bilejere mere mod på en ren elbil næste gang, siger Thomas Møller Sørensen, der er branchedirektør for Bilbranchen, en del af DI i en pressemeddelse.

Omvendt er det en næsten gratis udtalelse at komme med. Tal fra FDM viser nemlig, at personbiler i Danmark i snit er 8,8 år gamle. Og på et årti må man forvente, at udviklingen også i bilindustrien rykker sig ganske stærkt.

Elbilejere vil vælge elbil igen
Omvendt siger analysen fra Dansk Industri at når man først kører elbil, vil man ikke have andet. 96 procent af de adspurgte elbilejere vil således vælge elbiler igen.

– Lidt populært sagt er der næsten ingen, der er gået den grønne vej, som går tilbage igen. Den danske bilpark bliver stadigt grønnere, og det bliver understøttet af et stigende udbud af el- og pluginhybridbiler samt bilafgifter, der favoriserer de grønne biler, siger Thomas Møller Sørensen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk