Danskerne kører langsommere på motorvejen

Foto: Vejdirektoratet

Højere brændstofpriser har fået danskerne til at lette foden fra speederen på motorvejene.

– Det er godt.

Sådan siger transportminister Trine Bramsen (S) om danskernes hastighed på motorvejene. Den er nemlig faldet. I marts 2022 lå gennemsnitshastigheden på 119,1 km/t, mens den i hele 2021 lå på 121,2 km/t. Altså på de strækninger hvor 130 km/t er tilladt. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Og det er ifølge Transportministeriet en “betydelig” afvigelse fra normalen. Det giver en række fordele. Den lavere hastighed giver nemlig et lavere brændstofforbrug, og det kan ses i Co2-regnskabet, hvor udledningen er faldet med 2,4 procent. Det svarer omvendt til cirka 11 millioner liter brændstof.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Og det mindre brændstofforbrug ser ud til at fortsætte. Ifølge FDM’s afdelingschef Torben Lund Kudsk er der intet som tyder på, at bilisterne sætter hastighed op. For de høje brændstofpriser ser ud til at fortsætte året ud, siger han til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk