Danskere sagsøger VW: Vil tvinge oplysninger ud

Foto: Volkswagen AG

En dansk pensionskasse er blandt nogle af dem, som nu sagsøger Volkswagen for at få oplysninger om bilmærkets klima-indsats frem.


Volkswagen vil ikke sige noget. Men det skal de. Det mener i hvert fald en række af mærkets investorer, som vil have oplysninger om bilmærkets indsats på klimaområdet frem i lyset. Det skriver Finans.

Investorerne går nu rettens vej, efter man i tre år har forsøgt at lægge pres på Volkswagen for at få oplysningerne. Blandt investorerne, som nu går til den tyske domstol er den danske pensionskasse Akademikerpension.

I foråret forsøgte investorerne på Volkswagens generalforsamling at få oplysningerne ud fa selskabet. Men dengang forkastede Volkswagen forslaget, fordi man mener, at oplysningerne kun er relevant for mærkets ledelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Anders Schelde, der er investeringsdirektør for Akademikerpension, siger til Finans, at den kommende retssag risikerer at skade hele Volkswagens omdømme.

– Som aktionærer synes vi, der er en risiko for vores investering. For hvis man fortsætter ad den vej (med at modarbejde klimaforbedringer, red.) kan man skade sit brand og sin social license to operate i offentlighedens øjne. Til skade for os aktionærer også.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk