Peugeot-forhandlere får vild bøde for bevidst boykot

Tilbage i februar afgjorde Konkurrencerådet, at Peugeot-forhandler-foreningen brød loven, da man tilbage i 2012 boykottede Bilbasen. Nu er bøden slået fast.


Den danske Peugeot Forhandler Foreningen har fået en bøde på en halv million danske kroner, fordi foreningen har overtrådt konkurrenceloven. Sagen bunden i, at forhandlerne i perioden mellem slutningen af 2012 og indtil august 2014 kollektivt besluttede at boykotte Bilbasen.dk som handelsplatform.

Og den slags kollektiv boykot går altså ikke ifølge de danske regler på området.

– Peugeot Forhandler Foreningens kollektive boykot af bilbasen.dk betød, at bilportalen stod ringere i konkurrencen med sine konkurrenter, ligesom forbrugerne fik færre biler at vælge imellem, udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Tine Rønde, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Efter Konkurrencerådets afgørelse blev foreningen meldt til politiet, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har efterforsket sagen. Peugeot-forhandlerne har accepteret bøden.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk