Danske Nicklas skal køre Le Mans for Ferrari – “Han er én af bare 6 kørere”

Foto: PR

Det er bestemt ikke alle og enhver Ferrari beder om at køre Le Mans. Men danske Nicklas Nielsen er én af dem.

Når Ferrari vender tilbage for at kæmpe for den generelle sejr i verdensmesterskabet i sportsvogne, FIA World Endurance Championship, bliver det med en dansker bag rattet. 25-årige Nicklas Nielsen er nemlig én af bare seks kørere, som skal repræsentere mærket i Hypercar-klassen ved verdens hårdeste 24 timers-løb.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Nicklas Nielsen bliver dermed en del af noget, Ferrari ikke har deltaget i siden 1973. Men nu skal det være. Den nye 499P, som blev præsenteret i oktober, skal i første omgang kæmpe mod blandt andre Toyota, Porsche, Peugeot, Cadillac og Glickenhaus – og senere også BMW, Lamborghini og Alpine.

LÆS OGSÅ: Blev kaldt ‘miljøsvin’ for at køre BMW – nu skal han selv betale

Reklameblok:Det bliver dog ikke danskerens første Le Mans-oplevelse. Faktisk har han allerede vundet løbet. Det skete i 2021 i GTE Am. Han er da også godt kendt med Ferrari allerede. Faktisk så godt at han blev  fabrikskører i 2019.

– Jeg er utrolig stolt og taknemmelig over at være kommet med på den her fantastiske rejse. At Ferrari vender tilbage til toppen af sportsvognsracing efter 50 år er stort, og at være en del af det er endnu større. Det har været min drøm at blive udvalgt til Hypercar-programmet og få chancen for at kæmpe med om de generelle sejre i verdensmesterskabet og på Le Mans, siger Nicklas Nielsen.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk