Danske Formula Racing fører i Ferrari Challenge

Formula Racing Ferrari Challenge

Fotos: © Formula Racing

Formula Racing sikrede ny føring i Ferrari Challenge Europe efter stærk indsats i sæsonens anden afdeling i Valencia.

Formula Racing fortsætter det høje niveau efter årets anden afdeling af Ferrari Challenge Europe, som blev afviklet på Circuit de Valencia i weekenden. Med tre pole positions, tre løbssejre og to yderligere podieplaceringer snuppede det danske team føringen i det europæiske mesterskab.

Reklameblok:– Hver weekend er en ny udfordring i Ferrari Challenge-serien. Der kommer hele tiden nye, hurtigere kørere til, og denne weekend introducerede vi selv en ny profil, som straks var med til at samle point ind til teamet. Vores altoverskyggende mål er at forsvare titlen i teammesterskabet, som vi vandt i 2017 og 2018, og derfor er det fantastisk at kunne tage fra Valencia med et forspring på pointlisten, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det danske Ferrari-team var i weekendens afdeling af Challenge-mesterskabet igen repræsenteret af kørere fra det meste af verden: Italienske Louis Prette, canadiske Eric Cheung, japanske Ken Abe, libanesiske Tani Hanna, tyske Boris Gideon samt danske Henrik Jansen. Sidstnævnte var ganske vist debutant i sin Ferrari 488 Challenge, men det forhindrede ikke den racing-erfarne Roskilde-kører i at vinde en klassesejr i begge weekendens løb.

Dansk debutant i dobbelttriumf
Således sikrede Henrik Jansen en sejr sit første Coppa Shell Am-løb lørdag, hvor Eric Cheung tog den generelle sejr. Og danskeren fortsatte med at imponere om søndagen, hvor han i silende regnvejr indledningsvist tog pole position, før han sikrede den generelle sejr foran bilerne i den hurtigere Coppa Shell-klasse. Libanesiske Tani Hanna fulgte op med en andenplads, mens Louis Prette tog en tredjeplads i Challenge-seriens hurtigste klasse, Trofeo Pirelli.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

– Det er fantastisk at se nye kørere sikre topresultater allerede fra første weekend. Endnu en gang har hele holdet bag Formula Racing demonstreret, hvorfor det i år er anden gang, vi skal forsvare det samlede teammesterskab, siger Allan Jørgensen.

Næste opgave for Formula Racing er tredje afdeling af Ferrari Challenge Europe, som finder sted den 3.-5. maj på Red Bull Ring i Østrig.

Læs mere om Formula Racing på formularacing.dk

Formula Racing Ferrari Challenge

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk