Annonce:

Danske eSport hold: På vej mod global dominans?

Det føles som ganske kort tid siden, at verden var faldet i svime over det danske Astralis hold.

Nu var det sket; verden havde været vidne til en ny storhedstid fra Danerne, som ligesom i håndbold var klar til at dominere verden. Fra Xon Bet til Dota, og alt der imellem…

…Så, hvad er det så blevet til? Skælver verden når danernes røst giver sig til kende i headsettet? Det kan du læse meget mere om her, i vores deep dive om danske eSport hold.

Hvad er eSport egentlig?

I tilfælde af at du har levet under en sten i de sidste mange års tid, så kan det være nødvendigt med en hurtig opfrisker, når vi taler om eSport og gaming sådan helt generelt.

Det giver god mening at forsøge at adskille eSport fra gaming, for hvor godt og vel hver anden dansker aktivt kan kalde sig “gamer”, er der lidt længere mellem snapsene, når det kommer til de såkaldte e-atleter. Og ligeledes er der også stor forskel på hvilke spil der anses for at være “rigtige” eSport spil. I øjeblikket er nogle af de mest populære eSport spil som følger;

  1. Dota2
  2. Fortnite
  3. CS:GO
  4. LoL
  5. Arena of Valor
  6. PubG Mobile
  7. PubG
  8. Rainbow Six Siege
  9. StarCraft II
  10. Rocket League

Hvilke spil der er de “største” og mest anerkendte, afhænger i høj grad af hvor mange spillere der rent faktisk spiller spillet, men også i forhold til hvor mange præmiepenge der er på højkant. For eksempel har der i Dota2 været omkring 350 millioner dollars i præmiepenge igennem tiden, hvorimod der i Rocket League “kun” har været lidt over 38 millioner.

Dette er selvfølgelig i høj grad en selvopfyldende profeti, da flere præmiepenge unægteligt også medfører flere spillere, hvilket så medfører flere præmiepenge – og så videre, og så videre.

De bedste hold i Danmark

Med eSport er det svært at pinpointe de forskellige hold, og hvilke hold der er de “bedste”. Dels fordi eSport er meget specialiseret, og man ikke “bare” kan kalde det for gaming. Der er stor forskel på de hold, der har specialiseret sig i Rocket League, og f.eks. på de hold, der har specialiseret sig i CS:GO. Det kan ofte være en hjælp at tænke på gaming som værende en genre på lige fod med “sport” helt generelt, og ikke en sportsgren som f.eks. fodbold.

På denne måde bliver det lettere at forholde sig til forskellen på f.eks. Dota2 og CS:GO. Men med det sagt, er der dog alligevel ofte en række hold, der har en tendens til at tiltrække flere overskrifter end andre i deres respektive sportsgrene – og også snuppe flere præmiepenge end andre. Et af de mest velkendte hold herhjemme, er utvivlsomt Astralis, som er et hold der har specialiseret sig i CS:GO.

Astralis er samtidig internationalt anerkendt inden for sin genre, og betragtes af mange som værende i den øverste del af eliten. Udover Astralis er der også North og Heroic, som ligeledes konkurrerer i CS:GO. Hvis vi ser på andre sportsgrene, er Esports Nordic og Sørby Esport særdeles velkendte i Dota2, og i samme sportsgren har vi faktisk også Johan “N0Tail” Sundstein, som anerkendes er én af verdens bedste Dota 2 spillere (han spiller dog for OG, et hold der består af flere nationaliteter).

Danmarks plads i verden?

Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark har en lang række talentfulde spillere, og at vi i høj grad også har et miljø bygget op omkring gaming, der på samme tid virker både udviklende og støttende. Der er så at sige ingen i Danmark der ser skævt til gamere (længere), og faktisk er der en lang række legater – både offentlige og private – der kan søges til sin eSport klub. Alt dette er med til at sikre et højt niveau af spillere og klubber i Danmark – både nu og fremover.

Det er dog værd at nævne, at der er en stigende tendens i eSport, hvor holdene er mere decentraliserede, og at det ikke handler så meget om hvor man er fra, men snarere at man har et godt venskab. Sagt på en anden måde, giver det mere mening at sammenligne med klubber som F.C. Barcelona vs. Liverpool, og ikke Spanien vs. England. Der er ikke særlig mange nationale konkurrencer (endnu), og derfor virker det heller ikke til at være relevant for holdene at inddele sig i deres respektive nationaliteter.

En undtagelse herpå er dog CS:GO, hvor vi naturligvis også finder Astralis. CS:GO er kendt for at indeholde en række forskellige nationale konkurrencer og ligaer, men selvom Astralis’ CS:GO roster for øjeblikket er 100% dansk, så er deres roster for Rainbow Six 100% amerikansk.

Dette er med til at illustrere kompleksiteten ved eSport. Det er et globalt og verdensomspændende fænomen, hvor spillere mødes på tværs af nationer og grænser, hvilket er med til at udtvære “linjerne”. Der er dog én ting man næppe kan være i tvivl om; når det kommer til rent talent hos de individuelle spillere, har Danmark i lang tid været i toppen, og vil nok ligge der i et godt stykke tid.

Læs flere artikler efter annoncerne:
Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med op mod en million unikke brugere og syv millioner sidevisninger hver måned. Har du en idé til en god historie? Så skriv til [email protected]
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Få vurderet din bil - gratis!

Auto Show Annonce

Nyheder til dig

Annonce:

Få gratis nyhedsbrev fra Boosted:

Noget er galt. Tjek venligst det udfyldte.
Tak for din tilmelding!

Flere populære artikler

Læs også