Reklame:

Bilister gør det hvert år – nu melder værksteder om 37 dages ventetid

Det er en debat hvert år. For skal eller skal man ikke sætte vinterdæk på. Nu har debatten ført til massiv ventetid.

Mange bilister trækker den lige lidt med at skifte til vinterdæk. Det egentlig selvom det generelle råd er at skifte, så snart temperaturen falder til syv grader eller derunder.

Og nu er lidt altså blevet for meget. I hvert fald melder værksteder over hele landet om ventetid, når det kommer til noget så simpelt som et dækskift.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom der ikke umiddelbart er udbredt nattefrost lige foreløbig kan temperaturen allerede nu lægge sig markant under frysepunktet i de tidlige morgentimer.

Noget der mærkes ude på autoværkstederne i øjeblikket. Telefon og de online-bookingsystemer er rødeglødende. Men det er en tendens, værkstederne ser hvert år.

LÆS OGSÅ: Volkswagen kan ikke bygge elbiler til 245.000 kr. uden afgift før om 3 til 4 år

– Mønsteret er det samme hvert år. Mange bilister reagerer først, når frostgraderne kommer, siger  kundeservicechef hos Super Dæk Service Søren Houmann Tandrup til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Venetiden hos værkstedskæden er kortest ude i de mindre byer, viser en gennemgang hos samtlige af kædens mekanikere.

Men det bliver kun værre, desto større by er. I Odense og Aalborg må bilister lige nu vente med af skifte sommersutter til vintergummi i 25 dage.

I de københavnske forstadskommuner kan der gå alt fra 19 til 25 dage lige nu. Mens det er allerværst i selve hovedstaden. Her er ventetiden op mod 37 dage.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?