Reklame:

Dansk triumf på Monza – Bastian vandt Porsche-finale

Bastian Buus havde allerede sikret sig rookiemesterskabet inden sæsonfinalen i Porsche Mobil 1 Supercup – og beviste igen sit talent med en suveræn sejr i årets sidste afdeling i på Monza.

Bastian Buus sluttede 2022-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup på den mest suveræne facon ved at vinde sæsonfinalen på italienske Monza søndag eftermiddag. Det var danskerens anden generelle sejr i det prestigefyldte mærkemesterskab, hvor han på forhånd havde sikret sig det vigtige rookiemesterskab i næstsidste afdeling på hollandske Zandvoort for en uge siden.

Med weekendens resultat på Monza har Bastian Buus vundet samtlige løb i rookieklassen, hvilket er ny rekord i den 30 år gamle Supercup-serie. Eller sagt på en anden måde: Ingen anden debutant har været så hurtig som den 19-årige dansker fra Kolding– som i øvrigt sluttede blot ét point fra podiet i det generelle mesterskab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Det var et perfekt ræs, hvor jeg havde forskellige strategier i hovedet før løbsstart. Èn af dem var at overhale polesitteren og tage føringen under starten, hvilket lykkedes. Herefter gjaldt det om at holde fokus og undgå at lave fejl. Det var magisk at krydse målstregen som etter og samtidig vide, at min teamkammerat, Dylan Pereira, havde sikret det generelle mesterskab. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre afslutning på min debutsæson i Porsche Supercup.

– Jeg er enormt glad og har stadig vært ved at fatte, hvad jeg har opnået sammen med Lechner Racing siden premiereløbet i foråret. Kæmpe tak til hele holdet og ikke mindst til alle medlemmerne af mit sponsornetværk, Flatout Club. Jeg er en meget lykkelig racerkører lige nu, lyder det fra Bastian Buus.

Efter afslutningen på Porsche Mobil 1 Supercup har Bastian Buus stadig til opgave at færdiggøre det franske og det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab, hvor der resterer i alt fire afdelinger. Første opgave er femte afdeling af Porsche Carrera Cup France, som løber af stablen den kommende weekend, 16.-18. september, i Valencia.

Foto: Porsche Motorsport

Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?