Dansk ‘Top Gear’ får bøde for at bryde loven

Den danske udgave har ikke engang haft premiere endnu, før bilprogrammet er blevet mødt med et bødekrav

Nordisk Film, der står bag produktionen af den danske udgave af det britiske bilprogram Top Gear, er blevet mødt med et bødeforelæg på 5.000 kroner, det skriver Ekstra Bladet.

Programmet får bøden, fordi man optog nogle scener i et fredet området ved Rubjerg Knude Fyr ved Vesterhavet uden tilladelse.

Og den går altså ikke. Derfor blev blev produktionen allerde tilbage i september sidste år meldt til politiet af Naturstyrelsens repræsentant i området, skovfoged Helene Overby.

– Man må ikke køre på anden mands grund uden tilladelse, og lige her er der tilmed tale om et klitfredet område, hvor ikke engang ejeren må køre, udtalte skovfogeden dengang.


LÆS OGSÅ: Liberty Walk giver den første Honda NSX nyt – mega bredt – liv

En udlægning TV-holdet i første omgang var uenig med skovfogeden i. Siden har man dog fra produktionsholdets side lagt sig fladt ned med en forklaring om, at man ikke kendte til reglerne.

I en mail til Ekstra Bladet lød det blandt andet fra Nordisk Film ‘at man var i god tro under selve optagelserne’.

God tro eller ej. Endnu inden programmet har haft premiere har man fra produktionens side af også valgt at klippe scenerne fra Rubjerg Knude Fyr ud.

Den danske udgave af Top Gear har tv-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og den tidligere racerkører Jesper Carlsen som værtstrio – første program sendes på Dplay 27. februar.


Reklame: